Psst, tajná ingrediencia je láska!

Psst, tajná ingrediencia je láska!

Pri pohľade na dobroty z dielne M&S’s bakery vám ako prvé napadne, MŇAM, tak pre toto ruším diétu! Pohodová, talentovaná a stále usmiata Sabínka nás potešila rozhovorom plným energie a lásky pre to, čo robí.

 

M&S’s bakery svoju históriu piekla už…

Túto malú dielničku, sladkých dobrôt, spoznáte veľmi ľahko. Čerstvé ovocie, kvety a tortičky plné farieb. Prvé objednávky a spokojných zákazníkov predchádzal čas plný pokusov, driny a experimentovania. „Láska k pečeniu vo mne rástla celý život. Vytváranie dezertov sa postupom rokov stalo mojim relaxom a keďže žijeme v dobe sociálnych sietí, moje výtvory som starostlivo fotila, a pridávala na internet, kde si ma všimlo viac ľudí. Od prvej objednávky až po plnú chladničku sladkých objednávok.“ Svoje maškrty prispôsobuje požiadavkám zákazníka, no ešte radšej necháva priestor svojej voľnej kreativite. Pri príprave nezabúda ani na alergikov a bezlepkovú či bezlaktózovú  tortu nerozoznáte od bežnej.

  

Bielka a cukor = úspech

Pri príprave tortičiek je základom správane upečený korpus, ktorý musí uniesť sladkú ťarchu krému, ovocia a ozdôb. Jeho nadýchanosť a výšku podmieňujú práve správne vyšľahané bielka s kryštálovým cukrom. „Všetko treba robiť starostlivo, pomaly a s láskou, pretože sa to nakoniec odrazí na výsledku. Aj keď to tak možno nevyzerá, korpus je základ torty. Či už po chuťovej stránke alebo výzorovej,“ a ako dodáva: „Vysoká a rovná tortička, rovná sa správne upečený korpus.“ Po upečení korpusu je čas na plnku, ktorej základ tvorí vyšľahané mascarpone so sladkou príchuťou. Medzi zákazníkmi stále prevláda overená klasika. „U mojich zákazníkov zatiaľ vyhráva vanilka v kombinácii s ovocím,“ ktorá učarovala rovnako aj Sabínke. „Ja milujem kombináciu jemnej vanilkovej chute, malinovej omáčky a čerstvého ovocia na každom pláte. Torta by mala nielen potešiť oko ale primárne by mala byť chutná.“

Nahota je IN

Módnym trendom podlieha aj cukrárensky priemysel a ťažké plnky pokryté marcipánom strieda odhalený korpus s ľahký krémom. „Najväčším trendom posledných rokov je podľa môjho názoru nahá torta a živé kvety. Trendom roka 2018 sa stala tortička, ktorá je taktiež nahá ale je v tvare čísiel a písmen. Dozdobená živými kvetmi, makarónkami, pusinkami a čerstvým ovocím.“ Dnešný cukrárensky svet dbá na nadýchanosť, čerstvosť, sviežosť a ako dopĺňa cukrárka Sabi: „Podľa môjho názoru, dokonalá torta musí byť akurát sladká, nadýchaná a plná.”

 

 

Súčasť každej svadby

Neoddeliteľnou súčasťou každého veľkého dňa je svadobná torta či sladké koláčiky, ktoré tešia chuťové poháriky všetkých hostí. Veľký problémom snúbencov je mnohokrát výber a počet zákuskov, ktoré je potrebné objednať. „Všetko sa odvíja od toho, koľko hostí si plánujú budúci mladomanželia pozvať. Veľkosti tortičky sa väčšinou rátajú na porcie a taktiež si nevesta musí rozmyslieť, koľko koláčikov „na hlavu“ plánuje objednať. Samozrejme veľa závisí aj na dohode a od rozpočtu.“ Práve svadobný rozpočet zohráva veľkú rolu pri výbere svadobného cukrára a dobrôt. V tomto priemysle avšak neplatí pravidlo, čím drahšie, tým chutnejšie. „Cena svadobných tortičiek je veľmi individuálna. Záleží od náročnosti prevedenia, príchute či veľkosti. Najmenšia dvojposchodová vychádza 85€ ale to je naozaj na menší typ svadby. Najvyššia hranica sa asi nedá určiť. Videla som už torty aj za 3000€, ale to nie je môj prípad.“

 

Nakoniec sme sa Sabi opýtali, aký je jej recept na pohodovú nedeľu, na čo trefne odpovedala: „Všetky objednávky odovzdané a aspoň jedna správa od spokojného zákazníka. Keďže milujem mojich dvoch psíkov, tak určite čas s nimi a s mojim najlepším kamarátom a partnerom v jednej osobe. A najlepšie je, keď sa k tomu ešte pridá ráno bez budíka, výborné jedlo a krásne počasie! Nič viac nepotrebujem.“

PS: Počas rozhovoru sa nám podarilo odhaliť aj tajnú ingredienciu M&S’s bakery a s určitosťou môžeme potvrdiť, že je ňou láska. Ale neprezraďte nás! ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *